The Blog

ast pav 2

 

Ο κύριος Αστέριος  Παυλούδης είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Aspa FoodsLtd μιας σχετικά νέας και πολλά υποσχόμενης εταιρείας τροφίμων που  συλλέγει-τυποποιεί  και συσκευάζει Ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα  προερχόμενα από  μικρές οικοτεχνίες . Ας δούμε παρακάτω κάποιες λεπτομέρειες απ τη δουλειά του.

  • Ποιό ακριβώς το αντικείμενο της AspaFoodsLtd; (πχ παραγωγή -μεταποίηση -εμπόριο τροφίμων).

1)Για να ξεκινήσουμε , η εταιρεία Aspa Foods έχει αντικείμενο το εμπόριο τροφίμων. Την προώθηση θα λέγαμε καλύτερα Ελληνικών παραδοσιακών ποιοτικών προϊόντων. Βέβαια στην πορεία έπρεπε να δούμε πως γίνεται η παραγωγή-μεταποίηση των προϊόντων για να ξέρουμε  και να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων με την επωνυμία AspaFoods. Οπότε μπορείτε να πείτε ότι είμαστε και εμείς ως εταιρεία στην παραγωγή-μεταποίηση  των προϊόντων.

2)Τί σας ώθησε στην δημιουργία της Aspa Foods; και πριν πόσα χρόνια δημιουργήθηκε;

2)Ουσιαστικά μου έβαλε την ιδέα στο μυαλό η παρότρυνση ενός φίλου που ζει στην Σουηδία…  Όταν μετά από συζήτηση που είχαμε μου είπε ότι στο εξωτερικό δεν μπορούν να βρουν ποιοτικά  Ελληνικά προϊόντα και αυτά που βρίσκουν είναι κοινά προϊόντα εμπορίου , Βιομηχανοποιημένα… Και αυτή η συζήτηση έγινε πριν περίπου δέκα χρόνια. Από τότε μπορώ να πω μου μπήκε στο μυαλό και άρχισα να το ψάχνω. Έκανα έρευνα όσο αναφορά παραγωγούς-μεταποιητές (οικοτεχνίες) για να έχω μια εικόνα των προϊόντων στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία μου και αυτό δεν θα το αλλάξω ποτέ είναι να στοχεύω στην ποιότητα των προϊόντων,γι’αυτό και σχεδόν όλα τα προϊόντα μας δεν έχουν συντηρητικά και γίνονται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο της παστερίωσης (βρασμός και σφράγισμα των βάζων). Αυτό που θέλω να πω μετά την έρευνα που έκανα,  διαπίστωσα ότι έχουμε τεράστια γκάμα ποιοτικών προϊόντων στην Ελλάδα που απλά θέλουν σωστή συντονισμένη  προώθηση και είναι κρίμα οι αγορές του εξωτερικού να γνωρίζουν  μόνο  λίγα από αυτά τα προϊόντα  .Η πρώτη εταιρεία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στο Λονδίνο του Ηνωμένου βασιλείου και μετά από δυο χρόνια περίπου τον Σεπτέμβριο του 2017 ιδρύσαμε μια θυγατρική εταιρεία στην Σόφια της Βουλγαρίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας.

 

3)Στο παρελθόν είχατε άλλη ενασχόληση με παρεμφερές αντικείμενο; Σπουδές σχετικές με τον τομέα αυτό;

 

3) Μεγάλωσα μέσα στα τρόφιμα μπορώ να πω η οικογενειακή επιχείρηση ήταν καταστήματα με φρούτα, λαχανικά και βιολογικά προϊόντα .οπότε είχα επαφή με τον χώρο των τροφίμων από μικρός .Όχι σπουδές πάνω σε αυτό τον τομέα δεν έκανα και ίσως ήταν ένα λάθος μου αυτό. Αλλά πιστεύω μεγαλώνοντας μέσα στα καταστήματα της οικογένειας μου έμαθα πολλά.

4) Η δραστηριότητά σας επικεντρώνεται μόνο στην Ελληνική αγορά ή δραστηριοποιείστε και εκτός του Ελλαδικού χώρου; Εάν  δραστηριοποιείστε και εκτός Ελλάδας  σε ποιες χώρες έχετε παρουσία;

4)Η δραστηριότητα της εταιρείας μου είναι αποκλειστικά εκτός Ελλάδος .Δραστηριοποιούμαστε στην Αγγλία ,Γερμανία, Πολωνία και έχουμε κάνει μια μικρή συνεργασία στο Κατάρ.

5) Ποιοι οι στόχοι της Aspa Foods.στο εγγύς μέλλον; (πχ επέκταση της παρουσίας σας και σε άλλες χώρες ή και εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων)

5)Οι στόχοι μας στο εγγύς μέλλον είναι η παρουσία μας σε περισσότερες αγορές είτε στην Ευρώπη, είτε στην Αμερική που υπάρχει ενδιαφέρον. Πάντα ακολουθώντας την φιλοσοφία μας για σωστές συνεργασίες για την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων. Έχουμε περίπου 40 κωδικούς με τον Brand name της Aspa Foods και ετοιμάζουμε σε συνεργασία με παραγωγούς ακόμα τόσους περίπου. Όπως σας είπα, θέλουμε η ποιότητα των προϊόντων μας να είναι χαρακτηριστική …Δεν θέλουμε να κάνουμε απλά προϊόντα τα οποία δεν θα συμβαδίζουν με την φιλοσοφία μας. Δυστυχώς βλέπω στο εξωτερικό ελληνικές κυρίως εταιρείες να ψάχνουν πολύ φτηνά (βιομηχανοποιημένα) ή προϊόντα από τρίτες χώρες και να τα παρουσιάζουν ως Ελληνικά με αποτέλεσμα την δυσφήμιση όλων των προϊόντων … Βέβαια υπάρχουν και εταιρείες που προσπαθούν εις γνώσιν τους να προωθήσουν σωστά Ελληνικά προϊόντα και ας μην έχουν το κέρδος το οποίο έχουν οι υπόλοιπες. Πείτε με ρομαντικό αλλά θα προτιμήσω να κάνω μικρές συνεργασίες με εταιρείες που θα εκτιμήσουν ένα ποιοτικό προϊόν από το κάνω μεγάλες εξαγωγές ρίχνοντας την ποιότητα των προϊόντων της Aspa Foods.

6) Τι  θα συμβουλεύατε στους νέους παραγωγούς τροφίμων; (εννοώ του πρωτογενούς τομέα)

6)Υπάρχει ένα τρίπτυχο που πιστεύω πρέπει να ακολουθούν όλοι οι παραγωγοί, είτε νέοι , είτε παλαιοί ,Ποιότητα-Αξιοπιστία-Εμπιστοσύνη . Τα βάζετε με όποια σειρά θέλετε …Και τι εννοώ με αυτά που είπα. Ποιότητα- Πρέπει να στοχεύεις στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Τι να κάνω ένα προϊόν αν δεν είναι ποιοτικό και έχω ποσότητες ;Θα πουλήσω μια φορά και θα αποτύχω γιατί δεν είχα ποιότητα. Αξιοπιστία- Υπήρχαν στο παρελθόν κυρίως παλαιοί παραγωγοί που σε παρτίδες ενός πολύ καλού προϊόντος έβαζαν και μια όχι τόσο καλή .Πως θα μπορέσουμε να μας εμπιστευτούν οι αγορές αν δεν έχουμε σταθερή ποιότητα και σταθερό χρόνο παραδόσεως προϊόντων ; Εμπιστοσύνη-Όταν λέω εμπιστοσύνη το λέω κυρίως για τις συνεργασίες .Πολλοί παραγωγοί λόγο ότι στο παρελθόν με κάποιο τρόπο έχουν κάνει άσχημες συνεργασίες και έχουν χάσει χρήματα σε βλέπουν με μισό μάτι. Αυτό που λέω πάντα τους συνεργάτες –παραγωγούς είναι η υπογραφή συμφωνητικών. Για να κάνεις σωστές δουλειές και για να σε εμπιστευτεί ο παραγωγός πρέπει να τους δείξεις ότι δεν είσαι εδώ για μια αγορά αλλά για την συνεχής συνεργασία . Αλλά Για μένα το κυριότερο είναι η ποιότητα των προϊόντων …Μόνο έτσι μπορούν να επιβιώσουν σε αυτές τις τόσο μεγάλες αγορές με τον τόσο τεράστιο ανταγωνισμό …

7) Που θα μπορεί να βρει και ν΄αγοράσει κάποιος τα προϊόντα της Aspa foods;

Μπρίστολ Hellinic Food Market HFM  Λονδίνο, Lamda Delta catering and events του πολύ καλού φίλου σεφ Λούη Χρυσοστόμου . Στουτγκάρδη Amalthia foods-Griechische Feinkost.. Αυστρία Baden,Mittel und Meer…Πολωνία, Βαρσοβία και Κατάρ,Ντόχα

Σας ευχαριστώ πολύ

Αστέριος Παυλούδης

Aspa FoodsLtd.

www.aspafood.com

Aspa Foods …!!! Greek Goods …!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Your email address will not be published.

Με την εισαγωγή του σχολίου σας στα νέα μας, συμφωνείτε στην αποθήκευση προσωπικών σας στοιχείων βάση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού GDPR (General Data Protection Regulation) που αφορά στον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Follow by Email