The Blog

logoNatureBlessed

Η Nature Blessed αποτελεί ένα από τα αγαπητά μας μέλη με γνώστά προϊόντα ελαιόλαδου εξαιρετικής ποιότητας , όπως τα :

  • Divine, Premium Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
  • Nature Blessed, Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
  • Mediterranean Flavors, Ντρεσινγκ Ελαιολάδου(ρίγανη, ριγανη & τσιλι, δεντρολίβανο)

Βραβευμένη σειρά που διαπρέπει συνεχώς σε διαγωνισμούς , καθότι τα 35 χρόνια εμπειρίας των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την επιτυχία , δεν μπορούν να κρυφτούν . Τα προϊόντα γνωστά , η ιστορία όμως πίσω από αυτά είναι κάτι που θα μάθουμε σήμερα , στην συνέντευξη που ακολουθεί με την Ιωάννα Δαμιανάκη !

nature blessed ελαιόλαδο

1)Ποιο ακριβώς το αντικείμενο της επιχείρησής σας (πχ παραγωγή- μεταποίηση- εμπόριο);

Η Nature Blessed τυποποιεί, εμπορεύεται και εξάγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από Έλληνες Μακεδόνες παραγωγούς με άριστες προδιαγραφές. Πρώτα ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες αναλύσεις (οργανοληπτικές και χημικές) και έπειτα γίνεται η αγορά του ελαιολάδου. Η εταιρεία ακολουθεί όλους τους κανόνες τυποποίησης, συσκευασίας και εξαγωγής του προϊόντος βασισμένη στην νομοθεσία και στους κανονισμούς του κράτους.

2)Τι σας ώθησε στην δημιουργία της;

Η αγάπη μου για τη φύση και ιδιαίτερα για την ελιά, το κατεξοχήν ελληνικό δέντρο, αλλά και τα πλεονεκτήματα που χαρίζει αυτή όχι μόνο στη σωματική, αλλά και στη πνευματική υγεία ήταν κατασταλτικοί παράγοντες στην ίδρυση αυτής της εταιρείας. Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2013 κατόπιν έντονης προτροπής της ιδρύτριας κυρίας Δαμιανάκη να ασχοληθεί με το χώρο της εστίασης και να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας το υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδό μας. Φυσικά, ξεκινώντας από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,  δε θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε στα προϊόντα μας το Mediterranean Flavors(Ρίγανη, Τσίλι και Δενδρολίβανο), καθώς και το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που συστήνονται για οποιαδήποτε χρήση.
Πρόσφατα προσθέσαμε και τις ελιές σε τρεις διαφορετικές εκδοχές (ολόκληρες, εκπυρηνωμένες και με κόκκινη πιπεριά). Όλα μας τα προϊόντα προέρχονται από Έλληνες Μακεδόνες παραγωγούς και φτάνουν στο τραπέζι σας ύστερα από οργανοληπτικούς και χημικούς ελέγχους οι οποίοι εξασφαλίζουν το άριστο αποτέλεσμα.

3)Στο παρελθόν είχατε άλλη ενασχόληση με παρεμφερές αντικείμενο; Σπουδές σχετικές με τον τομέα αυτό;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό του Νομού Πέλλας, οπότε η επαφή μου με τη φύση ήταν μεγάλη. Προέρχομαι από μία αγροτική οικογένεια , ωστόσο με τα ελαιόδεντρα και ειδικότερα με το ελαιόλαδο ασχολήθηκα όταν ξεκίνησα την εταιρεία Nature Blessed. Δεν έχω κάνει σπουδές πάνω στο αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι αλλά αυτό δε με εμπόδισε να διαβάσω, να παρακολουθήσω τη διαδικασία ελαιοποίησης και να μάθω για τις συγκεκριμένες τακτικές που ακολουθούνται αλλά και τις ορολογίες που χρησιμοποιούνται.

4) Η δραστηριότητά σας επικεντρώνεται μόνο στην ελληνική αγορά ή δραστηριοποιείστε και εκτός του ελλαδικού χώρου; Εάν δραστηριοποιείστε και εκτός Ελλάδος σε ποιες χώρες έχετε παρουσία; 

Η αγάπη μας για το ελαιόλαδο, καθώς και η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας είχαν ως αποτέλεσμα τη βράβευση και τη διάκρισή μας σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Έχοντας, λοιπόν, στα χέρια μας ένα ‘θησαυρό’ δε θα μπορούσαμε παρά να τον διαδώσουμε σε όλον τον κόσμο. Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο εξωτερικό προμηθεύοντας με ελαιόλαδο όχι μόνο χώρες της Ευρώπης(Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία) αλλά και της Ανατολής (Κίνα).
Ωστόσο, αυτό δε μας εμποδίζει από το να διαδίδουμε το μήνυμα καλής υγείας και της μεσογειακής διατροφής και μέσα στα σύνορα του ελληνικού κράτους. Αν και η σημερινή ελληνική αγορά είναι διστακτική στην αγορά προϊόντων, να είστε σίγουροι ότι ένα άριστο προϊόν με τέλειες προδιαγραφές θα είναι πάντα αντικείμενο ζήτησης. Αυτό μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για σκληρή δουλειά, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην κορυφή.

5) Ποιοι οι στόχοι της επιχείρησής σας στο εγγύς μέλλον;(π.χ. επέκταση της παρουσίας σας και σε άλλες χώρες ή και εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων)

Όσο δυσοίωνο και αν φαίνεται το μέλλον της Ελλάδας, να είστε σίγουροι ότι η ελληνική γη προσφέρει καθημερινά τους καρπούς της τους οποίους πρέπει με προσοχή και αγάπη να αποκομίζουμε και να προσφέρουμε με τη σειρά μας στο ευρύ κοινό. Ο πρωτογενής τομέας αποτελούσε πάντα για τη χώρα μας ένα από τα κύρια συστατικά της οικονομίας μας οπότε σίγουρα υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης και προόδου αρκεί να εκμεταλλευτούμε σωστά.
Εμείς δεν σταματάμε στα παρόντα προϊόντα, η αέναη επιμονή και υπομονή της Ιωάννας Δαμιανάκη, μετά από μεγάλη έρευνα, έφερε στο φως 2 νέα εξαιρετικά προϊόντα: το σησαμέλαιο με μαύρη τρούφα και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με μαύρη τρούφα. Σύντομα κοντά σας και ένα ακόμη προϊόν- έκπληξη!!!!

6) Τι θα συμβουλεύατε στους νέους παραγωγούς- βιοτέχνες (εννοώ του πρωτογενούς τομέα)

Η ελληνική γη έχει πολύ καλές προδιαγραφές για να καλλιεργήσει άριστα ποιοτικά προϊόντα. Το μεσογειακό της κλίμα, η σύσταση του εδάφους και το φυσικό περιβάλλον αποτελούν βασικούς παράγοντες με ευοίωνες προοπτικές για τους Έλληνες παραγωγούς. Φυσικά, κάθε προϊόν που παράγεται πρέπει να ελέγχεται από τους αρμόδιους φορείς και να λαμβάνει συγκεκριμένα πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν την δυναμική του και την ένταξή του στον όρο «ποιοτικά προϊόντα». Η ελληνική γη ως «επίγειος παράδεισος» μπορεί να συνεισφέρει θετικά στην ανάδειξη της χώρας μας ως μία αναπτυσσόμενη αγορά ποιοτικών και ιδιαίτερων προϊόντων.

7)Πως θα μπορούσε ν’ αγοράσει τα προϊόντα σας ( εκτός από την έδρα σας πουλάτε και online;). Και που αλλού θα μπορούσε κάποιος να βρει τα προϊόντα σας; (πουλάτε χονδρική – έχετε συνεργάτες;)

Όλα μας τα προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του www.akros.gr , αλλά και σε συνεργαζόμενα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα, τη Θάσο, τη Μύκονο και σε συγκεκριμένα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν πουλάμε απευθείας σε ιδιώτες ούτε και διαθέτουμε κάποιο δικό μας eshop (τουλάχιστον προς το παρόν) για να διαθέσουμε τα προϊόντα μας σε όλους τους δυνητικούς πελάτες μας ανά την Ελλάδα και όχι μόνο.

 Προϊόντα τους μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Your email address will not be published.

Με την εισαγωγή του σχολίου σας στα νέα μας, συμφωνείτε στην αποθήκευση προσωπικών σας στοιχείων βάση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού GDPR (General Data Protection Regulation) που αφορά στον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Follow by Email